Merkel, Macron si Putin au cazut de acord in privinta importantei unui armistitiu in estul Ucrainei

Sambata, 08 Iulie 2017, ora 22:14
875 citiri
Merkel, Macron si Putin au cazut de acord in privinta importantei unui armistitiu in estul Ucrainei
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderii Germaniei, Frantei si Rusiei au avut o intrevedere sambata la care au cazut de acord in privinta importantei de a implementa un armistitiu in estul Ucrainei, convenit in cadrul acordurilor de la Minsk.

Informatia a fost transmisa de un purtator de cuvant al Guvernului german, citat de Reuters.

Crimeea a fost anexata de Rusia in anul 2014, in urma unui referendum controversat organizat in regiune.

Uniunea Europeana a impus sanctiuni Rusiei dupa anexarea regiunii ucrainene Crimeea de catre Moscova in anul 2014, regimul acestora fiind inasprit ca urmare a implicarii ruse in conflictul separatist din estul Ucrainei.

Sanctiunile impotriva Rusiei vizeaza sectoarele apararii, energiei si economiei. In replica, Moscova, care neaga acuzatiile legate de sustinerea rebelilor din Ucraina, a interzis importul de produse agricole din UE.

Kievul si separatistii prorusi incheie un nou armistitiu in estul UcraineiRusia anunta incetarea focului in estul Ucrainei, de luni, in urma unui nou armistitiu semnat la MunchenReincep violentele in Ucraina? Mai multi soldati au fost ucisi in cele mai sangeroase ciocniri de anul acesta ...citeste mai departe despre "Merkel, Macron si Putin au cazut de acord in privinta importantei unui armistitiu in estul Ucrainei" pe Ziare.com

#acord pace Ucraina, #armistitiu Ucraina , #Stiri International