Merkel avertizeaza: Schengen, sub semnul intrebarii din cauza crizei imigrantilor?

Luni, 31 August 2015, ora 19:38
1120 citiri
Merkel avertizeaza: Schengen, sub semnul intrebarii din cauza crizei imigrantilor?
Foto: Twitter/Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni ca daca Europa nu va reusi sa se puna de acord in legatura cu o distribuire echitabila a refugiatilor, zona Schengen va fi pusa sub semnul intrebarii.

"Daca nu putem obtine o distribuire echitabila a refugiatilor (in Europa), atunci chestiunea (privind viitorul zonei) Schengen se va afla pe ordinea de zi pentru multe state. Noi nu dorim sa se ajunga acolo", a mai spus cancelarul german la o conferinta de presa la Berlin, relateaza Reuters si AFP.

"Stiu ca unele tari au anumite pozitii", a mai spus ea, cerand statelor membre UE sa adopte "o directie comuna pe cat posibi"'.

Dar, "daca vom incepe sa spunem ca nu dorim musulmani, atunci nu este bine", a adaugat ea, subliniind ca Europa este construita pe principiul "demnitatii fiecarei fiinte umane".

Ea a atras de asemenea atentia ca Italia trebuie ajutata, pentru ca Roma nu poate gazdui toti imigrantii care sosesc pe Marea Mediterana.

Merkel, iubita de ...citeste mai departe despre "Merkel avertizeaza: Schengen, sub semnul intrebarii din cauza crizei imigrantilor?" pe Ziare.com

#Angela Merkel imigranti Schengen, #Angela Merkel Germania Imigranti, #Germania absorbtie imigranti, #politica UE imigranti , #Stiri International