Mergi cu trenul sau cu avionul? Unde risti mai mult sa fii atacat

Sambata, 22 August 2015, ora 16:30
1038 citiri
Mergi cu trenul sau cu avionul? Unde risti mai mult sa fii atacat
Foto: Pexels/gratisography.com

Temerile legate de un potential atac terorist in timpul unei calatorii cu mijloacele de transport in comun au crescut dupa atacul armat de vineri dupa-amiaza, cand trei persoane au fost ranite dupa ce un barbat a deschis focul intr-un tren de pe ruta Paris-Amsterdam.

Expertii spun ca aceste temeri sunt intemeiate, cel mai recent studiu in acest sens aratand ca trenurile sunt, intr-adevar, de patru ori mai vulnerabile din acest punct de vedere decat avioanele, informeaza Express.

Atac armat in trenul Amsterdam - Paris: Trei victime

Statisticile arata ca au fost de patru ori mai multe decese in trenuri decat in avioane, in urma unor atacuri, in perioada 2002 - 2011. Au fost incluse si atentatele de la metroul londonez, in urma carora 39 de persoane au murit, in 2005. N-au fost uitate nici exploziile de la metroul din Madrid, cand 191 de persoane au murit si peste 2.000 au fost ranite, incident intamplat in 2004.

Riscul a crescut mai ales in ultimii ani, autorul studiului, ...citeste mai departe despre "Mergi cu trenul sau cu avionul? Unde risti mai mult sa fii atacat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#calatorie tren risc terorism, #avion risc terorism, #mijloace transport comun terorism, #acte terorism mijloace transport, #atac armat tren Franta , #Stiri International