Membrii Guvernului polonez sunt furiosi pe decizia luata de mai multi generali: E doar inceputul avalansei

Sambata, 05 Martie 2016, ora 11:20
1473 citiri
Membrii Guvernului polonez sunt furiosi pe decizia luata de mai multi generali: E doar inceputul avalansei
Foto: Ministerul polonez al Apararii

Guvernul conservator polonez a condamnat, vineri, decizia de a demisiona luata de mai multi generali polonezi care ocupau posturi importante, cu cateva luni inaintea unor importante manevre care urmeaza sa fie desfasurate de NATO in Polonia si a summit-ului Aliantei Nord-Atlantice, ce va avea loc in luna iulie la Varsovia.

"Cinci generali si-au prezentat demisia in ultimele zile", a confirmat televiziunii Polsat Szczepan Gluszczak, purtator de cuvant al comandamentului general al celor trei arme, fara sa le precizeze numele si functiile, relateaza AFP.

In absenta unui anunt oficial, presa citeaza printre demisionari pe seful statului major al Comandamentului general (care e o institutie separata de Comandamentul operational), generalul Ireneusz Bartniak, precum si comandanti din armatele terestra, marina si fortele blindate si aeropurtate din aceeasi structura.

Motivele plecarii lor nu sunt clare, dar ministrul adjunct al apararii Bartosz Kownacki a oferit un inceput de ...citeste mai departe despre "Membrii Guvernului polonez sunt furiosi pe decizia luata de mai multi generali: E doar inceputul avalansei" pe Ziare.com

#demisie generali Polonia, #armata Polonia , #Stiri International