Melenchon il critica pe Macron: Cum sa mergi in Romania pentru a da lectii poporului francez?!

Duminica, 27 August 2017, ora 17:45
735 citiri
Melenchon il critica pe Macron: Cum sa mergi in Romania pentru a da lectii poporului francez?!
Foto: presidency.ro

Jean-Luc Melenchon, liderul partidului de extrema-stanga Franta Nesupusa, a cerut duminica organizarea unor proteste masive in septembrie, fata de "lovitura de stat sociala" data de presedintele Emmanuel Macron, declarandu-se "socat" ca acesta a mers in Romania pentru a "da lectii poporului francez".

Jean-Luc Melenchon, clasat pe locul al patrulea, cu 19,58% din voturi, in scrutinul prezidential din Franta, a rostit duminica un discurs in fata simpatizantilor, in orasul Marsilia, prezentandu-se drept "principalul adversar politic" al presedintelui Emmanuel Macron.

"Invit poporul sa iasa pe strazi la Paris, pe 23 septembrie, pentru a protesta fata de lovitura de stat sociala si antidemocratica organizata" de presedintele Emmanuel Macron, a afirmat Jean-Luc Melenchon, referindu-se la ordonante privind reforme pe piata muncii care ar urma sa fie adoptate de Administratia de la Paris saptamana viitoare, potrivit cotidianului Le Figaro.

"Valul de proteste trebuie reluat si trebuie sa se amplifice. (...) A venit momentul sa exprimam democratia strazii. (...) Vremea pentru bla-bla-uri a trecut, a venit vremea de lupta. Trebuie sa fim capabili sa prezentam un program alternativ la cel liberal, sa fim pregatiti sa guvernam in orice moment ar trebui. Si suntem pregatiti. A venit momentul sa ne revoltam", a adaugat deputatul Jean-Luc Melenchon, citat de ziarul Le Monde.

Jean-Luc Melenchon s-a declarat "socat" ca Emmanuel Macron a afirmat in Romania ca francezii "detesta reformele".

"Cum sa mergi in Romania pentru a da lectii poporului francez?! Noi ii iubim pe romani, dar de ce sa mearga acolo?! Cred ca raspunsul este ca, daca afirma asa ceva aici, l-ar fi atacat cu pietre", a afirmat Melenchon, potrivit postului Europe 1.

"Sunt socat. Este incredibil. Nu, un presedinte al Republicii nu mustra poporul francez, care este seful lui, in niciun fel, acuzandu-l ca nu vrea reforme. Nu este problema ca francezii nu vor reforme, nu le vor pe ale acestui presedinte!

Nu va acordam dreptul de a ne vorbi pe acest ton. Condamnam faptul ca a incalcat o regula care spune ca francezii nu merg intr-o alta capitala pentru a afirma lucruri rele din alta tara", a acuzat Jean-Luc Melenchon. ...citeste mai departe despre "Melenchon il critica pe Macron: Cum sa mergi in Romania pentru a da lectii poporului francez?!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Melenchon critica Macron Romania , #Stiri International