Mediul de afaceri american, cel mai prost din ultimii 27 de ani

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 11:58
1429 citiri
Mediul de afaceri american, cel mai prost din ultimii 27 de ani

Climatul economic si de afaceri din Statele Unite este cel mai prost din ultimii 27 de ani, criza durand de mai mult de un an.

Potrivit unui sondaj realizat de National Association of Business Economics (NABE), preluat de Reuters, economia a cunoscut o scadere accentuata in ultimul sfert de an, fiind posibil sa se prabuseasca pana la cel mai scazut nivel de la cel de-al doilea Razboi Mondial.

Colapsul pietei imobiliare americane, ce a rezultat intr-o criza globala a creditelor, au cauzat cheltuieli mult mai reduse decat in trecut. Aproximativ 47 de procente din cei intervievati de NABE au raportat o scadere in cererea de servicii si bunuri. Acesta este cel mai prost nivel din 1982, cand NABE a inceput sa supravegheze piata.

Lucrurile nu arata bine nici pentru 2009, aproximativ 78 procente fiind de parere ca produsul intern brut va fi mai scazut decat anul trecut.

Analiza a relevat si faptul ca peste 39% din companii intentioneaza sa reduca numarul de angajati in urmatoarele sase luni, in timp ce doar 17% vor face angajari. In ultimele patru luni ale anului trecut, 1,9 milioane de americani au ramas fara loc de munca.

De asemenea, doar 14% au raportat cresteri salariale, in timp ce 13% au spus ca salariile au scazut.

 

sursa: ziare.com

#mediu afaceri, # economie, # scadere, # piata imobiliara, # colaps, # criza globala credite , #Stiri International