Medicii din Alep ii scriu lui Obama pentru incetarea focului

Joi, 11 August 2016, ora 11:14
1026 citiri
Medicii din Alep ii scriu lui Obama pentru incetarea focului
Foto: captura YouTube

Ultimii medici ramasi in orasul sirian Alep i-au scris presedintelui american Barack Obama sa impuna oprirea bombardamentelor, localitatea riscand altfel sa fie lipsita de orice serviciu medical pentru cei 250.000 de civili.

Scrisoarea semnata de 15 medici avertizeaza ca, daca distrugerea spitalelor ramase continua in acelasi ritm, intr-o luna nu va mai exista niciun loc pentru tratarea civililor, relateaza BBC.

Astfel, ei cer sa se interzica survolarea orasului.

Pentru a permite intrarea ajutoarelor in Alep, rusii au fost de acord sa opreasca focul timp de trei ore pe zi, de la 10:00 la 13:00.

ONU a atras insa atentia ca nu ajung trei ore pentru a ajuta milioanele de oameni care au nevoie si a cerut pauze de cate 48 de ore.

Luptele din Alep s-au intetit in ultimele zile, dupa ce rebelii, ocupantii orasului, au taiat principala cale de acces a fortelor armate siriene in vest, incercand sa puna capat asediului din est al acestora, instituit cu sprijinul atacurilor aeriene ...citeste mai departe despre "Medicii din Alep ii scriu lui Obama pentru incetarea focului" pe Ziare.com

#medici sirieni scrisoare Obama bombardamente spitale , #Stiri International