May si Corbyn intra umar la umar in alegeri, dupa o campanie marcata de atacuri teroriste

Miercuri, 07 Iunie 2017, ora 23:31
823 citiri

Premierul britanic Theresa May si adversarul ei, Jeremy Corbyn, si-au sustinut miercuri ultimele mitinguri dintr-o campanie electorala marcata de atentate jihadiste, ce au facut ca rezultatul alegerilor generale anticipate de maine sa fie tot mai incert.

Problemele de securitate s-au impus in centrul campaniei, in urma celor trei atentate revendicate de gruparea Statul Islamic, atentate care au lovit Marea Britanie in mai putin de trei luni, in 22 martie si 3 iunie la Londra, precum si in 22 mai la Manchester.

In ultima zi a campaniei, sefa guvernului a participat la doua reuniuni, una in mijlocul zilei, in estul tarii, alta la inceputul serii, in centrul Angliei. La primul eveniment, desfasurat la Norwich, ea a promis "un leadership puternic si stabil pentru a obtine cel mai bun acord" pentru Marea Britanie la negocierile privind Brexitul.

Intrebata daca ar accepta un al doilea referendum privind independenta Scotiei, cerut de premierul acesteia, Nicola Sturgeon, Theresa May a raspuns ca Partidul Conservator pe care-l conduce "este singurul care se opune altor referendumuri", facand astfel aluzie si la ideea pe care o dezaproba privind un nou referendum pe tema Brexitului.

Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a avut la randul sau o zi-maraton, cu nu mai putin de cinci evenimente de campanie in programul sau, la Glasgow, in Scotia, la inceputul diminetii, apoi in suburbia orasului Liverpool, inainte de a ajunge seara la Londra.

El spera sa concretizeze la urne buna dinamica pe care o cunoaste partidul sau, care a drecuperat dezavantajul din sondaje fata de conservatori. Astfel, distanta de peste 20 de puncte care separa cele doua formatiuni atunci cand Theresa May a convocat alegerile in aprilie s-a redus pana la punctul in care, cu o zi inainte de scrutin, laburistii le sufla in ceafa conservatorilor.

Laburistii au insistat in toata campania electorala pe promisiuni sociale. "Aceasta generatie a fost pagubita de austeritatea provocata de criza bancara (din anul 2008). Manifestul nostru ofera ceva foarte diferit pentru viitor", a spus Corbyn la un eveniment electoral desfasurat in Tara Galilor.

Cine poate asigura o securitate mai buna?

In acest duel la distanta, cei doi lideri si-au accentuat atacurile si in interventiile lor de marti. Jeremy Corbyn a acuzat-o pe Theresa May ca, pe vremea cand era ministru de Interne ...citeste mai departe despre "May si Corbyn intra umar la umar in alegeri, dupa o campanie marcata de atacuri teroriste" pe Ziare.com

#alegeri anticipate Marea Britanie, #May Corbyn alegeri Marea Britanie , #Stiri International