May a recunoscut ca-i vinovata de esecul din alegeri. Cel mai rostit cuvant a fost "scuze"

Marti, 13 Iunie 2017, ora 09:25
1017 citiri
May a recunoscut ca-i vinovata de esecul din alegeri. Cel mai rostit cuvant a fost "scuze"
Foto:Facebook/Theresa May

In cadrul unei intalniri ce a avut loc, luni, cu parlamentarii Partidului Conservator, premierul Theresa May si-a prezentat scuzele pentru rezultatul catastrofal al conservatorilor la alegerile legislative desfasurate in urma cu cateva zile.

"Eu sunt persoana care ne-a adus in aceasta situatie", a declarat prim-ministrul britanic in fata unei adunari a parlamentarilor conservatori.

May a recunoscut o serie de greseli pe care le-a facut, care au impiedicat partidul sa-si pastreze majoritatea parlamentara, potrivit The Independent.

Cei prezenti la aceasta intrunire au precizat ca cel mai rostit cuvant al prim-ministrului britanic a fost "scuze".

Theresa May a adaugat ca ea este "singura care poate scoate Partidul Conservator din aceasta mizerie".

Unul dintre ministrii din Cabinetul condus de Theresa May a recunoscut ca discursul reginei, prin intermediul caruia Guvernul britanic isi prezinta programul, ar putea fi amanat pentru cateva zile, in cazul in care May nu reuseste sa obtina sprijinul Partidului Democratic Unionist din Irlanda de Nord.

Totodata, negocierile pe care Guvernul britanic trebuie sa le poarte cu UE pe tema Brexit ar putea fi amanate din cauza instabilitatii politice din Marea Britanie, reducand sansele ca despartirea de Uniunea Europeana sa se produca in anul 2019, asa cum este programat.

Discursul reginei este redactat de catre Guvern si prezinta o schema a programului de guvernare planificat pentru urmatoarea sesiune parlamentara. De regula, regina Elisabeta a II-a este cea care da citire acestui program.

Desi amanarea discursului este rara, in 2010, atunci cand conservatorii si liberal-democratii au format un guvern de coalitie, evenimentul a avut loc dupa 20 de zile de la alegerile generale. In 1992, a trecut aproape o luna de la ziua alegerilor si pana cand Guvernul a anuntat noul sau program.

Theresa May si-a anuntat noul Guvern: Pe cine a pastrat si pe cine a inlocuitSituatie incurcata in UK: May a anuntat o intelegere care nu exista, Corbyn crede ca poate ajunge premierTheresa May a anuntat oficial ca va forma Guvernul, dupa ce regina si-a dat acordul. Brexitul merge inainte ...citeste mai departe despre "May a recunoscut ca-i vinovata de esecul din alegeri. Cel mai rostit cuvant a fost "scuze"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Theresa May rezultat slab, #Theresa May vinovata alegeri , #Stiri International