Masura drastica in defavoarea refugiatilor in Austria

Vineri, 17 Iunie 2016, ora 08:17
759 citiri
Masura drastica in defavoarea refugiatilor in Austria
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Refugiatii instalati in Austria Superioara vor mai avea dreptul doar la jumatate din ajutoarele sociale la care poate pretinde restul populatiei, cel putin in primii ani ai sederii lor, a decis, joi, executivul acestui land din nordul Austriei.

Dupa importantul flux migrator din 2015 in Austria, Partidul Popular (OeVP, conservator) si Partidul Libertatii (FPOe, extrema dreapta), care se afla impreuna la conducerea landului, au decis sa reduca, doar pentru refugiati, principala alocatie destinata celor mai defavorizate persoane, transmite AFP.

Alocatia, atribuita in functie de venituri, se va reduce de la 914 euro la maxim 520 de euro, dintre care un ajutor automat de 365 de euro completat cu o alocatie de 155 de euro, daca beneficiarul acesteia urmeaza cursuri de germana si de initiere in "valorile" propuse in cadrul parcursului de integrare.

Majoritatea refugiatilor, carora pe viitor li se va acorda azil pentru o "perioada de incercare" de trei ani, vor fi afectati de noile ...citeste mai departe despre "Masura drastica in defavoarea refugiatilor in Austria" pe Ziare.com

#Austria refugiati reducere ajutoare sociale , #Stiri International