Acordul crucial cu Serbia agita masele in Kosovo: Mii de oameni in strada

Duminica, 29 Noiembrie 2015, ora 07:34
928 citiri
Acordul crucial cu Serbia agita masele in Kosovo: Mii de oameni in strada
Foto: Curtea Constitutionala din Kosovo

Politia din Kosovo a arestat sambata un parlamentar al Opozitiei si 86 de membri ai partidului sau la finalul unui miting desfasurat la Pristina la care au participat mii de persoane, cerand abandonarea acordului, sub egida de UE, pentru normalizarea relatiilor cu Serbia.

Albin Kurti, un parlamentar al partidului Vetevendosje (Autodeterminare) si unul dintre liderii manifestatiei impotriva Guvernului, a fost arestat la sediul partidului sau la Pristina, a informat politia intr-un comunicat citat de AFP.

Fortele de ordine au mai retinut 86 de membri ai formatiunii sale politice care au incercat sa impiedice arestarea lui, potrivit sursei amintite.

Interogat de politie si in luna octombrie, Albin Kurti figureaza printre deputatii Opozitiei care de mai multe saptamani au paralizat activitatea Parlamentului pentru a protesta fata de acordul cu Serbia, recurgand frecvent la gaze lacrimogene si provocand ciocniri violente pe strazile din Pristina.

Mai devreme in cursul zilei de ...citeste mai departe despre "Acordul crucial cu Serbia agita masele in Kosovo: Mii de oameni in strada" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#manifestatie Pristina, #protest Kosovo, #acord Kosovo Serbia , #Stiri International