Marturii din "armata de postaci" a lui Putin: Cum se face propaganda online in mod profesionist

Sambata, 28 Martie 2015, ora 07:54
1610 citiri

"Orice ni s-ar comanda, aia vom scrie, fara sa punem intrebari. Nu vrem sa stim" - asta este mentalitatea din interiorul sistemului de propaganda pe Internet sustinut de Kremlin.

Marat Burkhard a lucrat la asa-numita Agentia de Cercetare a Internetului (Agentstvo Internet Issledovaniya), menita sa promoveze online o imagine pozitiva a Rusiei si in special a presedintelui Vladimir Putin. Acesta a declarat pentru Radio Europa Libera ca a fost parte a sistemului timp de doua luni, castigand 700 de dolari pe luna. Managerii castiga aproape dublu, un salariu substantial in Rusia.

Agentia are cel putin 400 de persoane angajate care lucreaza in apartamente din St. Petersburg. O investigatie a ziarului independent Moy raional ("Districtul meu") sugereaza ca la Kremlin exista o adevarata "armata de postaci".

Acest centru de propaganda online are diferite departamente dedicate trimiterii de mesaje pe Twitter si postarii de comentarii pe site-urile de stiri, cum ar fi BBC si CNN, si pe ...citeste mai departe despre "Marturii din "armata de postaci" a lui Putin: Cum se face propaganda online in mod profesionist" pe Ziare.com

#postaci propaganda online Putin Rusia, #armata postaci Rusia , #Stiri International