Martin Schulz, nominalizat pentru pozitia de cancelar al Germaniei. Sondajele arata egalitate intre el si Merkel

Duminica, 29 Ianuarie 2017, ora 13:55
5951 citiri
Martin Schulz, nominalizat pentru pozitia de cancelar al Germaniei. Sondajele arata egalitate intre el si Merkel
Foto: Facebook Martin Schulz

Liderii Partidului Social Democrat (SPD) au decis duminica dupa-amiaza sa-l nominalizeze in mod unanim drept candidat al stangii pentru pozitia de cancelar pe fostul presedinte al Parlamentului European, Martin Schulz.

Sondajele indica in acest moment o egalitate intre Martin Schulz si Angela Merkel, care vrea sa obtina un al patrulea mandat la conducerea Germaniei, transmite Reuters.

Decizia va fi formalizata in cadrul unui congres special al social-democratilor, care va avea loc pe 19 martie.

Martin Schulz se va confrunta in alegerile generale din septembrie cu conservatoarea Angela Merkel, care vrea sa obtina un al patrulea mandat de cancelar, insa popularitatea ei a avut de suferit ca urmare a promovarii politicii portilor deschise in calea valului de migranti din Germania.

Totusi, Angela Merkel ramane cea mai populara figura politica germana, iar sondajele indica o apropiere a social-democratului Martin Schulz.

Initial, Martin Schulz urma sa devina seful diplomatiei germane in locul lui Steinmeier, care va fi propus in urmatoarele saptamani pentru pozitia simbolica de presedinte al Germaniei, insa o candidatura pentru pozitia de cancelar ar distruge sansele acestuia de a se alatura cabinetului Angelei Merkel.

Martin Schulz a anuntat in noiembrie 2016 ca se va retrage din politica europeana pentru a se concentra pe problemele interne din Germania, dupa ce a detinut doua mandate la conducerea Parlamentului European.

Germanii sunt asteptati la urne in septembrie 2017, pentru a vota in cadrul alegerilor generale. ...citeste mai departe despre "Martin Schulz, nominalizat pentru pozitia de cancelar al Germaniei. Sondajele arata egalitate intre el si Merkel" pe Ziare.com

#Martin Schulz cancelar Germania, #Martin Schulz nominalizat cancelar , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  2. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  3. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  6. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  7. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  8. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  9. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"
  10. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere