Schulz dezvaluie cum vrea sa o detroneze pe Merkel, cea mai puternica femeie din lume

Duminica, 19 Martie 2017, ora 11:33
765 citiri
Schulz dezvaluie cum vrea sa o detroneze pe Merkel, cea mai puternica femeie din lume
Foto: Facebook/Martin Schulz

Angela Merkel parea de neclintit in urma cu cateva luni. Cancelarul german este in prezent pus in pericol de adversarul sau social-democrat, Martin Schulz, care duminica isi lanseaza campania pentru a o detrona.

In cursul unui congres extraordinar al partidului, el urmeaza sa preia oficial conducerea si sa dezvaluie putin mai mult din planul sau de bataie in vederea legislativelor din septembrie, comenteaza AFP.

Fost presedinte al Parlamentului European, Martin Schulz, 61 de ani, va fi investit la mijlocul zilei la presedintia Partidului Social Democrat (SPD) unde ii succede actualului sef al diplomatiei si vicecancelar, Sigmar Gabriel.

Potrivit mass-media germane, el ar putea obtine peste 90% din voturi, chiar sa se apropie de rezultatul istoric obtinut in 1948 la 99,71%. In decembrie 2015, Sigmar Gabriel a obtinut 74,3%.

Martin Schulz este sustinut de sondaje dupa ce a fost desemnat la sfarsitul lui ianuarie candidat al SPD la cancelarie, in vederea scrutinului de la 24 septembrie, la care Angela Merkel va candida din partea conservatorilor pentru al patrulea mandat.

Inaintea alegerilor federale, sunt prevazute trei scrutinuri regionale cu valoare de test. Primul, in micul Saarland (vest), peste o saptamana, unde social-democratii ameninta formatiunea CDU condusa de Angela Merkel.

Situat in sondaje aproape la egalitate cu Angela Merkel, la peste 30% din voturi, Martin Schulz nu isi ascunde dorintele: "am ambitia de a deveni cancelar" si sa faca din SPD "prima forta politica a tarii", spune el, in timp ce Angela Merkel este la putere din 2005.

Citeste si Merkel are, in sfarsit, un contracandidat puternic la functia de cancelar al Germaniei

Aceasta din urma se arata linistita in fata ambitiilor rivalului sau: "concurenta stimuleaza afacerile", a declarat ea vineri pentru jurnalul local Saarbrucker Zeitung. Un membru al anturajului sau a afirmat, insa, in privat ca "situatia este dificila".

Sa o detronezi pe cea care este prezentata ca femeia cea mai puternica din lume?

Un rezultat de neconceput in urma cu cateva luni, atunci cand SPD, partener minoritar in coalitia conservatorilor la nivel federal, se afla la 20% din intentiile de vot, cu toate criticile la adresa politicii migratorii promovate de Angela Merkel.

Decizia lui Martin Schulz de a parasi Parlamentul European, pe care il prezida, si a intra in campanie in locul lui Sigmar Gabriel, putin popular, a amestecat cartile.

Cunoscut pentru talentul sau de orator, Mart ...citeste mai departe despre "Schulz dezvaluie cum vrea sa o detroneze pe Merkel, cea mai puternica femeie din lume" pe Ziare.com

#Martin Schulz alegeri Germania Merkel , #Stiri International