Marine Le Pen, criticata de tatal sau pentru ca nu a dus o campanie mai agresiva, in genul lui Trump

Marti, 25 Aprilie 2017, ora 18:18
796 citiri
Marine Le Pen, criticata de tatal sau pentru ca nu a dus o campanie mai agresiva, in genul lui Trump
Foto: Facebook/ Marine Le Pen

Jean-Marie Le Pen, cofondator al Frontului National (extrema dreapta franceza), a declarat marti ca fiica sa, Marine, care se va confrunta cu centristul Emmanuel Macron in turul decisiv al alegerilor prezidentiale, ar fi trebuit sa duca o campanie mai agresiva inaintea primei runde, dupa exemplul lui Donald Trump.

Marine Le Pen a obtinut duminica 7,5 milioane de voturi, cel mai mare numar de sufragii inregistrat vreodata de Frontul National, cu care insa nu a reusit sa-l intreaca pe centristul proeuropean Emmanuel Macron.

"Cred ca a avut o campanie prea potolita. Daca as fi fost in locul ei, as fi avut o campanie in genul lui Trump, una mai deschisa, foarte agresiva impotriva celor responsabili de decaderea tarii noastre, fie ei de la stanga sau de la dreapta", a declarat Jean-Marie Le Pen (88 de ani) la postul de radio RTL.

Comentariul veteranului Frontului National urmeaza dupa ce fiica sa a anuntat luni ca se suspenda de la presedintia FN in perspectiva turului al doilea, si marcheaza o noua divergenta de opinii intre cei doi cu privire la directia viitoare a partidului.

Cei doi, tata si fiica, se afla in relatii tensionate dupa ce Marine Le Pen a declansat o campanie de "de-diabolizare" a partidului si de disociere de imaginea xenofoba a acestuia inaintea campaniei pentru prezidentialele din 2017.

Jean-Marie Le Pen a socat intreaga lume in 2002 calificandu-se in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, in care a suferit o infrangere zdrobitoare in fata conservatorului Jacques Chirac.

El a fost acuzat frecvent de declaratii xenofobe si antisemite, pentru care a si fost exclus din partid de fiica sa in 2015. Cu toate acestea, Jean-Marie Le Pen ramane o figura binecunoscuta si reprezinta unul din curentele de opinie din FN. Un alt semn al influentei sale este faptul ca Frontul National a imprumutat 6 milioane de euro de la o asociatie politica de strangere de fonduri pe care o prezideaza Jean-Marie Le Pen.

Primarul unui oras care a votat Le Pen se gandeste la demisie: Nu vreau sa-mi dedic viata unor idiotiFrancezii au numarat deja toate voturile: Macron - 23,75% vs Le Pen - 21,53% (rezultate finale)Alegeri in Franta: Pe cine sustin liderii europeni in turul doi, dintre Macron si Le Pen ...citeste mai departe despre "Marine Le Pen, criticata de tatal sau pentru ca nu a dus o campanie mai agresiva, in genul lui Trump" pe Ziare.com

#Jean Marie Le Pen critica Marine, #Marine Le Pen alegeri prezidentiale, #Le Pen inspirata Donald Trump , #Stiri International