Marina SUA ia o pauza in intreaga lume, dupa accidentul din Singapore

Luni, 21 August 2017, ora 22:12
966 citiri

Seful operatiunilor Marinei americane, amiralul John Richardson, a ordonat o "pauza operationala" pentru intreaga flota SUA, cu scopul evitarii de noi accidente.

Decizia vine ca urmare a coliziunii de luni intre distrugatorul USS John S. McCain al Marinei militare americane si un petrolier in largul Singapore, incident in urma caruia zece marinari americani sunt dati disparuti si alti cinci au fost raniti, relateaza AFP si DPA.

"Aceasta este cea de-a doua coliziune in trei luni si ultima dintr-o serie de incidente in Pacific. Aceasta tendinta necesita o actiune mai viguroasa. In acest scop, cer o pauza operationala a flotei noastre in intreaga lume", a declarat Richardson intr-un mesaj video postat pe YouTube.

Totodata, el le-a cerut comandantilor flotei americane sa ia "toate masurile adecvate si imediate pentru a se asigura ca operatiunile din intreaga lume sunt sigure si eficiente".

In plus fata de anchetele referitoare la ultimele doua coliziuni, el a ordonat o "revizuire cuprinzatoare" a operatiunilor Marinei SUA pentru a fi identificate "cauzele incidentelor". Mai inainte, seful Pentagonului, Jim Mattis, a promis o "ancheta amanuntita".

Zece marinari americani sunt dati disparuti si alti cinci raniti in urma coliziunii intre distrugatorul USS John S. McCain si un petrolier in largul Singapore, acesta fiind al doilea accident implicand o nava de razboi americana in ultimul timp.

Distrugatorul de rachete s-a ciocnit cu nava comerciala Alnic MC, in apropiere de stramtoarea Malacca, in primele ore ale diminetii, a afirmat marina americana intr-un comunicat.

Distrugatorul se indrepta spre portul din Singapore in momentul coliziunii produse luni in jurul orei locale 05:42, in apele malaeziene, potrivit marinei americane.

In regiunea respectiva, traficul maritim este unul din cele mai aglomerate din lume, iar volumul de marfuri si petrol transportat reprezinta aproximativ un sfert din totalul mondial.

Distrugatorul din clasa Arleigh Burke, inarmat cu rachete teleghidate, face parte din Flota a 7-a americana si are baza la Yokosuka, in Japonia. Numele sau este dat de doi amirali din US Navy (Marina militara a Statelor Unite) - tatal si bunicul senatorului John McCain, fost candidat la presedintia SUA. Senatorul a difuzat in reteaua Twitter un mesaj in care arata ca el si sotia sa, Cindy, se roaga pentru marinarii de pe distrugator. ...citeste mai departe despre "Marina SUA ia o pauza in intreaga lume, dupa accidentul din Singapore" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Marina SUA pauza operationala, #distrugator american ciocnire Singapore, #distrugator american accident Malaezia , #Stiri International