Marele muftiu al Statului Islamic a fost ucis

Marti, 20 Iunie 2017, ora 23:18
607 citiri
Marele muftiu al Statului Islamic a fost ucis
Foto: Arhiva Pixabay

Unul dintre liderii filialei siriene a retelei teroriste Stat Islamic a fost ucis intr-un raid aerian al coalitiei antiteroriste coordonate de Statele Unite, anunta Comandamentul operational.

Teroristul a fost eliminat in urma unui raid aerian efectuat la sfarsitul lunii mai, in localitatea siriana Mayadin, situata in apropierea frontierei cu Irakul, transmite Le Figaro.

"Fortele coalitiei l-au omorat pe Turki Albinali, Marele muftiu, prima autoritate religioasa autoproclamata a retelei Stat Islamic, intr-un raid aerian efectuat pe 31 mai, la Mayadin", a comunicat Coalitia antiterorista condusa de Statele Unite.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic. Bilantul conflictului depaseste 270.000 de morti.

Citeste si Statul Islamic sufera o pierdere importanta intr-un moment cheie: Ministrul sau de razboi a fost ucis ...citeste mai departe despre "Marele muftiu al Statului Islamic a fost ucis" pe Ziare.com

#lider Statul Islamic muftiu ucis , #Stiri International