Marea Neagra, camp de lupta in criza NATO - Rusia

Sambata, 21 Martie 2015, ora 13:55
1579 citiri
Marea Neagra, camp de lupta in criza NATO - Rusia
Foto: Seaforces

Rusia si Alianta Nord-Atlantica si-au testat din nou capacitatile militare in aceasta saptamana, Marea Neagra devenind principala zona de manevre tactice pe fondul tensiunilor generate de criza din estul Ucrainei.

Sase nave militare NATO si un submarin s-au aflat in Marea Neagra in ultima saptamana pentru exercitii de rutina menite sa demonstreze capacitatea de aparare colectiva. La exercitii au participat crucisatorul american USS Vicksburg, patru fregate - NCSM Fredericton (Canada), TCG Turgutreis (Turcia), ROS Regina Maria (Romania), ITS Aliseo (Italia) - nava de alimentare germana FGS Spessart si un submarin turc.

NATO someaza Rusia sa nu mai efectueze manevre militare neprevazute

In timp ce navele grupului NATO (SNMG-2) se aflau in largul Portului Constanta, zona a fost survolata de un avion militar rus. Ministrul roman al Apararii, Mircea Dusa, care a luat si el parte la exercitii, spunea ca este normal ca aeronave de supraveghere sa culeaga informatii. In paralel, ...citeste mai departe despre "Marea Neagra, camp de lupta in criza NATO - Rusia" pe Ziare.com

#NATO exercitii militare Marea Neagra, #Rusia exercitii militare Marea Neagra , #Stiri International