Marea Britanie vrea reguli mai stricte pentru muncitorii si studentii straini: Planul e criticat dur din toate partile

Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 22:23
762 citiri
Marea Britanie vrea reguli mai stricte pentru muncitorii si studentii straini: Planul e criticat dur din toate partile
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul Marii Britanii e pus la zid ca urmare a planului sau pentru reducerea imigratiei, care presupune reguli mai stricte pentru muncitorii si studentii straini.

Masurile au fost anuntate de ministrul de Interne, Amber Rudd, care face parte din Partidul Conservator. Ele sunt puse in dezbatere publica, transmite The Guardian.

Astfel, firmele ar putea fi obligate sa faca public numarul strainilor angajati. Mai mult, pentru a diminua fluxul de studenti din afara Europei - care reprezinta 167.000 din cei 600.000 de imigranti ce sosesc anual in aceasta tara - autoritatile britanice vor sa lege acordarea vizelor de studii de prestigiul facultatilor.

"Asta ar trebui sa ne asigure ca oamenii vin aici pentru a umple golurile de pe piata muncii si nu sa ia joburile pe care le pot face si britanicii", a explicat ministrul de Interne.

De asemenea, Amber Rudd a anuntat ca va face verificari in ceea ce priveste aplicarea masurilor anti-imigratie.

Insa planul prezentat de ea a ...citeste mai departe despre "Marea Britanie vrea reguli mai stricte pentru muncitorii si studentii straini: Planul e criticat dur din toate partile" pe Ziare.com

#Marea Britanie reguli stricte muncitori straini, #Marea Britanie muncitori straini, #Marea Britanie studenti straini , #Stiri International