Marea Britanie va crea o unitate speciala pentru combaterea ''stirilor false''

Marti, 23 Ianuarie 2018, ora 20:35
862 citiri
Marea Britanie va crea o unitate speciala pentru combaterea ''stirilor false''
Foto: Arhiva Pixabay

Guvernul britanic va crea o noua unitate pentru a combate "stirile false" ("fake news") si pentru a incerca sa descurajeze campaniile de dezinformare ale altor state, a afirmat marti un purtator de cuvant al premierului Theresa May.

"Traim intr-o epoca a stirilor false si a relatarilor divergente", a declarat presei purtatorul de cuvant, potrivit Reuters si AFP.

"Guvernul va raspunde cu o utilizare mai buna si mai intensa a comunicatiilor de securitate nationala pentru a combate aceste provocari complexe interconectate", a adaugat el.

Anuntul a fost facut dupa o reuniune a Consiliului National de Securitate, din care fac parte ministri si oficiali din domeniul securitatii si care a aprobat rezultatele preliminare ale unei analize ample privind capacitatea Marii Britanii de a raspunde la toate tipurile de amenintari.

"Vom porni de la capacitatile existente prin crearea unei unitati speciale privind comunicatiile de securitate nationala. Aceasta va avea ca sarcina combaterea dezinformarii din partea unor actori statali si a altor tipuri de actori. Ii va descuraja in mod mai sistematic pe adversarii nostri si ne va ajuta sa facem fata prioritatilor noastre de securitate nationala", a mai spus purtatorul de cuvant.

El nu a oferit detalii despre cum va functiona aceasta unitate si despre locul unde isi va avea sediul.

Theresa May a acuzat anterior Rusia de amestec in alegeri si presa rusa de raspandirea de stiri false si de imagini modificate in incercarea de a submina institutii occidentale.

Rusia neaga acuzatiile ca s-ar fi implicat in scrutine din alte tari, cum a fost referendumul din iunie 2016 din Marea Britanie privind Brexit-ul si alegerile prezidentiale din SUA din acelasi an.

UE spune care sunt stirile false ale saptamanii: Rusia e pacificatoare si UE a legalizat incestul

Si Comisia Europeana a ales 39 de experti care sa faca parte dintr-un grup al carui scop este combatarea fenomenului stirilor false si dezinformarii online. Grupul este format din reprezentanti ai societatii civile, mass-media si persoane din mediul academic, unul dintre ei fiind profesor universitar in Romania. Prima intalnire a expertilor a avut loc pe 15 ianuarie 2018.

Schimbarea Facebook, Twitter si Google dupa ce Putin le-a folosit in razboiul hibridFacebook lanseaza o noua functie, care are scopul de a combate raspandirea stirilor falseComisia Europeana a format un grup de experti pentru combaterea stirilor false si a dezinformarii, di ...citeste mai departe despre "Marea Britanie va crea o unitate speciala pentru combaterea ''stirilor false''" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Marea Britanie combatere stiri false , #Stiri International