Marea Britanie saluta cea mai mare expulzare colectiva de spioni rusi din istorie

Luni, 26 Martie 2018, ora 18:51
998 citiri

Expulzarea coordonata a unor diplomati rusi din Statele Unite, Canada si state membre ale Uniunii Europene este "cea mai mare expulzare colectiva de ofiteri rusi de informatii efectuata vreodata", a apreciat luni ministrul britanic de Externe Boris Johnson.

Aceste expulzari reprezinta un "raspuns international extraordinar din partea aliatilor nostri" si arata ca "Rusia nu poate sa incalce regulile internationale in impunitate", a declarat Boris Johnson.

Londra acuza Moscova ca este "vinovata" de otravirea fostului spion rus Serghei Skripal si a fiicei sale Iulia, pe 4 martie, la Salisbury, in sudul Angliei. Rusia respinge orice implicare.

Cei 28 de membri UE si-au exprimat sustinerea fata de Londra in cadrul unui summit european, la sfarsitul saptamanii trecute, la Bruxelles, si au convenit ca nu exista alta explicatie plauzibila a otravirii.

Rusia si Marea Britanie au expluzat ficare cate 23 de diplomati in urma acestui incident, care a provocat o criza intre Moscova si Occident ce aminteste de Razboiul Rece.

Londra a anuntat ca diplomatii expulzati erau spioni care actionau sub acoperire diplomatica. ...citeste mai departe despre "Marea Britanie saluta cea mai mare expulzare colectiva de spioni rusi din istorie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#expulzari spioni Rusia, #spioni rusi expulzati , #Stiri International