Marea Britanie poate revoca unilateral decizia de iesire din UE

Marti, 04 Decembrie 2018, ora 12:44
1059 citiri
Marea Britanie poate revoca unilateral decizia de iesire din UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Marea Britanie are dreptul de a retrage unilateral notificarea de iesire din Uniunea Europeana, conform opiniei prezentate marti de Avocatul General pe langa Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE).

"Avocatul General Campos Sanchez-Bordona propune Curtii de Justitie sa declare ca Articolul 50 ... permite revocarea unilaterala a notificarii intentiei de retragere din Uniunea Europeana", a informat CJUE intr-un comunicat, citat de Reuters si dpa.

A conditiona decizia de renuntare la Brexit de acordul celorlalte 27 de state membre ar fi "incompatibil" cu regulile referitoare la iesirea din blocul comunitar, a argumentat Manuel Campos Sanchez-Bordona.

Opiniile Avocatului General nu sunt constrangatoare, dar CJUE tinde sa le urmeze in deciziile sale finale.

Curtea Suprema a Scotiei a sesizat CJUE pentru o hotarare preliminara cu privire la posibilitatea ca Marea Britanie sa poata revoca unilateral decizia de a iesi din Uniunea Europeana.

Guvernul de la Londra a declarat ca intrebarea este pur ipotetica, intrucat nu are intentia de a reveni asupra deciziei de iesire din UE.

Parlamentul de la Londra incepe marti cinci zile de dezbateri asupra Brexit-ului, inainte de votul din 11 decembrie cu privire la acordul incheiat de prim-ministrul Theresa May cu Uniunea Europeana. ...citeste mai departe despre "Marea Britanie poate revoca unilateral decizia de iesire din UE" pe Ziare.com

#iesire Marea Britanie UE, #iesire UK UE , #Stiri International