Marea Britanie, pe punctul de a iesi din recesiune

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 11:29
1434 citiri
Marea Britanie, pe punctul de a iesi din recesiune

Economia Marii Britanii este pe punctul de a iesi din recesiune, insa nu este sigur daca a revenit pe crestere in al treilea trimestru, a estimat Camera britanica de Comert, preluata de AFP.

Pentru ansamblul acestui an, Camera de Comert prognozeaza o scadere a economiei de 4,3%, urmata de o crestere de 1,1% in 2010, precizeaza Mediafax.

Chiar daca increderea in randul producatorilor a crescut in trimestrul ce s-a incheiat in septembrie pana la cel mai inalt nivel de la inceputul lui 2008, nivelul productiei si comenzilor sugereaza ca produsul intern brut (PIB) fie a stagnat fie a scazut, a declarat economistul-sef al BCC, David Kern.

Economia britanica este pe punctul de a iesi din recesiunea care a debutat in al doilea trimestru al anului trecut, a declarat economistul sef al Camerei, David Kern.

"Redresarea nu este, insa, suficient de solida pentru a concluziona ca Produsul Intern Brut a revenit pe crestere. Economia este inca fragila", a precizat el.

In al doilea trimestru, PIB-ul Marii Britanii a scazut cu 0,6%.

BoE ar trebui sa cumpere active de pana la 200 miliarde lire ca sa asigure revenirea economiei

Banca centrala a Marii Britanii, Bank of England (BoE), ar trebui sa-si extinda luna viitoare programul de cumparare de active pana la 200 miliarde lire sterline (316 miliarde dolari), pentru a asigura iesirea economiei britanice din recesiune, a anuntat Camera de Comert (BCC), citata de Bloomberg.

Deprecierea lirei fata de dolar, cu 20% de la jumatatea anului trecut, sustine vanzarile in strainatate, a declarat Frost.

"Este in mod clar un efect benefic", dar "cresterea cererii pentru exporturi depinde foarte mult de revenirea mondiala", a adaugat Frost.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
România, al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană în 2023
România, al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană în 2023
România a avut în 2023 al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană, prin raportarea discrepanței dintre veniturile și chetuielile bugetare la produsul intern brut (PIB) din...
#britanie, #economie, #marea, #recesiune, # active , #Stiri International