Marea Britanie isi doteaza navele si bateriile antiaeriene cu arme laser

Joi, 26 Mai 2016, ora 17:50
6814 citiri
Marea Britanie isi doteaza navele si bateriile antiaeriene cu arme laser
Foto: Wikimedia

Marea Britanie vrea sa-si doteze in cel mai scurt timp fortele armate cu arme laser. A comandat deja astfel de arme de ultima generatie si acum cauta pe cineva care sa le testeze.

Contractul ar putea sa fie semnat inca de la inceputul lunii iunie, dupa cum explica Andy Rhodes, un director din cadrul Raytheon UK, subsidiara a concernului din industria de aparare Babcock, informeaza Defense News.

Pentru construirea sistemului de testare a armelor laser sunt inscrise in competitie Raytheon, MBDA, Lockheed Martin, Thales si Rheinmetall, insa subsidiara Babcock are un avantaj in fata competitorilor prin simplul fapt ca asigura componente pentru laserul Qinetiq printr-o firma din acelasi concern: Leonardo-Finmeccanica.

Constructorii vor avea la dispozitie doi ani pentru a pregati sistemul de verificare a capacitatilor armelor laser comandate de armata britanica, primele teste urmand sa se desfasoare in 2018 la sol, urmate de unele efectuate pe mare.

Laserele ar trebui sa se dovedeasca capabile sa doboare rachetele inamice, urmand sa fie instalate, alaturi de sisteme radar si alte echipamente militare, atat pe bateriile antiaeriene, cat si pe navele Marinei Regale.

"Este mai bine sa ne concentram pe construirea laserului si nu pe realizarea suportului pe care vor fi instalate aceste arme", a explicat Rhodes.

De altfel, inginerii Raytheon vor sa foloseasca armele laser direct pe suportul sistemului antiracheta Phalanx CIWS, prezent deja pe navele marinei britanice si pe bateriile antiaeriene ale trupelor sale.

Marina Regala a Marii Britanii este in plin proces de modernizare, noi tipuri de arme urmand sa fie montate pe portavioanele ce urmeaza sa intre in serviciu din 2020, fregatele tip 26 si navele de suport din cadrul flotei.

#arme laser, #teste arme laser Marea Britanie, #contracte Aparare , #Stiri International