Marea Britanie iese din UE: S-a deschis Cutia Pandorei? Apeluri pentru referendumuri similare in alte tari

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 11:37
913 citiri

Marea Britanie va iesi din Uniunea Europeana, in urma referendumului desfasurat joi, iar acest lucru a fost ultima scanteie care a aprins discursurile euroscepticilor din alte tari UE.

Franta, Olanda si Italia sunt trei dintre cele mai importante tari europene si ale lumii, ai caror politicieni de extrema dreapta vor de asemenea o iesire din Uniunea Europeana.

Liderul Frontului National din Franta, Marine Le Pen, a salutat cu entuziasm decizia majoritara in urma referendumului, relateaza Times of Israel.

"Victorie pentru libertate! Asa cum am cerut de multi ani, trebuie acum sa avem acelasi referendum in Franta si in tarile UE", a scris Marine Le Pen pe Twitter.

De asemenea, europarlamentarul de extrema dreapta Geert Wilders a cerut si el organizarea unui astfel de referendum in Olanda.

"Si poporul olandez merita un referendum. Partidul Libertatii cere un referendum Nexit (Netherlands Exit - n.red.), o iesire a Olandei din UE. Vrem sa ne controlam propria tara, propriii ...citeste mai departe despre "Marea Britanie iese din UE: S-a deschis Cutia Pandorei? Apeluri pentru referendumuri similare in alte tari" pe Ziare.com

#Franta iesire UE, #Marea Britanie iesire UE, #referendum Brexit, #Olanda iesire UE, #Italia iesire UE , #Stiri International