Marea Britanie iese din UE: 8 intrebari la care trebuie sa raspunda David Cameron

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 08:33
1014 citiri

Britanicii au votat, joi, intr-un referendum istoric pentru relatia lor cu UE, dar si pentru viitorul Uniunii Europene in general si al sutelor de milioane de cetateni care traiesc in statele membre.

Noaptea numararii voturilor a fost una tensionata. Inainte de votul crucial, taberele pareau la egalitate, dar sondajele dadeau un avantaj celor pro-UE. Brexitul a fost pe buzele tuturor, atat ale britanicilor cat si ale europenilor, care au stat cu sufletul la gura in tot acest timp. Pe masura ce au inceput sa soseasca rezultatele, tabara Brexit s-a instalat insa in frunte.

Dupa ce vor fi anuntate rezultatele finale - cel mai probabil in favoarea unui Brexit - premierul David Cameron urmeaza sa se adreseze natiunii. The Guardian prezinta 8 intrebari la care ar trebui sa raspunda oficialul britanic in alocutiunea sa.

1. Ce se va face pentru a calma pietele? Cu lira in cadere libera, va interveni Banca Angliei? S-a vorbit chiar de inchiderea bursei. Cameron trebuie sa lamureasca ...citeste mai departe despre "Marea Britanie iese din UE: 8 intrebari la care trebuie sa raspunda David Cameron" pe Ziare.com

#Cameron intrebari Brexit, #vot Brexit Cameron, #Marea Britanie iesire UE , #Stiri International