Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Țara în care au apărut ”băncile de căldură”: ”Nimeni nu ar trebui să aleagă între a pune mâncare pe masă sau a da drumul la încălzire”

Țara în care au apărut ”băncile de căldură”: ”Nimeni nu ar trebui să aleagă între a pune mâncare pe masă sau a da drumul la încălzire”

În Marea Britanie au apărut 3.000 de bănci de căldură începând cu iarna aceasta, fiind vorba despre spații puse la dispoziție de organizațiile caritabile, unde oamenii se pot încălzi gratuit.

Un astfel de centru din Londra a devenit un refugiu pentru familiile care vor să scape de costurile ridicate ale întreținerii pe timp de iarnă, potrivit CNN, citat de Libertatea.

Potrivit unei analize a World Economic Forum, mii de bănci de căldură s-au deschis în Marea Britanie în această iarnă pentru a ajuta familiile care nu au suficienți bani pentru a face față prețurilor crescute la energie și inflației care a atins un maximum al ultimilor 40 de ani.

Londra, Glasgow și Bristol se numără printre orașele mari din Marea Britanie care au bănci de căldură, iar hashtag-urile #warmbanks și #warmhubs sunt folosite masiv pe Twitter pentru a ajuta oamenii să găsească locuri unde să se încălzească.

„Nici măcar nu am ajuns cu adevărat la vârful crizei costului vieții. Nimeni nu ar trebui să aleagă între a pune mâncare pe masă sau a da drumul la încălzire”, a declarat o femeie dintr-un astfel de centru.

Centrul caritabil este finanțat din donații de la persoane fizice și companii locale, precum și din subvențiile oferite de organizațiile umanitare.

Factura medie anuală la energie a urcat cu 96% din toamna anului trecut, ajungând la 2.500 de lire sterline (aproximativ 2.820 de euro), guvernul britanic intervenind pentru a subvenționa costurile pentru unele familii.

Se estimează că în jur de 3,69 de milioane de gospodării din Marea Britanie se aflau într-o astfel de sărăcie energetică în decembrie 2020, iar numărul a sărit la 6,99 de milioane de gospodării în decembrie 2022, a declarat pentru CNN Simon Francis, care coordonează Coaliția End Fuel Poverty. ...citeste mai departe despre "Țara în care au apărut ”băncile de căldură”: ”Nimeni nu ar trebui să aleagă între a pune mâncare pe masă sau a da drumul la încălzire”" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 817 ori
Citeste mai multe desprebanci de caldura Marea Britanie caldura