Marea Britanie ar putea detine 77% din Lloyds

Luni, 09 Martie 2009, ora 11:21
1001 citiri
Marea Britanie ar putea detine 77% din Lloyds

Grupul Lloyds Banking Group ar putea ceda o participatie de pana la 77% din actiuni guvernului Marii Britanii, in urma unui acord prin care guvernul s-a angajat sa acopere pierderile generate de active riscante in valoare de 260 miliarde lire sterline (370 miliarde dolari), transmite Reuters.

Lloyds a anuntat ca va ceda guvernului actiuni fara drept de vot in valoare totala de 15,6 miliarde lire in schimbul garantiei ca statul va acoperi pierderile generate de activele cu risc. Intr-o prima faza, guvernul va acoperi o pierdere de 25 miliarde lire.

Statul va asigura, ulterior 90% din orice pierdere generata de activele riscante. Acordul prevede ca statul isi va majora participatia la Lloyds de la 43% la 65% din titluri in cazul in care actionarii nu vor accepta o oferta de a achizitiona actiuni de patru miliarde lire, detinute de guvern.

Participatia controlata de executiv ar putea ajunge la 77% din actiunile bancii daca o parte din tilturile fara drept de vot vor fi convertite in actiuni obisnuite. Pachetul de actiuni cu drept de vot din proprietatea guvernului va fi insa de 75%.

Presedintele executiv al Lloyds, Eric Daniels, va discuta luni cu actionarii in legatura cu majorarea participatiei statului. "Nu am primit semnale ca cineva ar fi nemultimit", a afirmat Daniels.

Lloyds se angajaza, potrivit intelegerii cu statul, sa acorde mai multe credite pentru locuinte si afaceri in urmatorii doi ani. Aproximativ 30% din activele bancii britanice asigurate de guvern au apartinut, initial grupului HBOS, preluat de Lloyds in ianuarie.

#lloyds, # banca, # marea, # britanie, # criza , #Stiri International