Mare surpriza la alegerile din Canada: Tara are un nou prim-ministru

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 16:09
1137 citiri
Mare surpriza la alegerile din Canada: Tara are un nou prim-ministru
Foto: Facebook/ Justin Trudeau

Canada are un nou prim-ministru, dupa alegerile federale de luni, care au produs o mare surpriza.

Astfel, liberalii condusi de Justin Trudeau au reusit sa obtina 39,5 la suta din voturile exprimate, depasind clar conservatorii actualului premier Stephen Harper, care au primit doar 31,9 la suta din voturi.

Trudeau, in varsta de 43 de ani, a castigat cu promisiunea unei schimbari si a readucerii unui plus de farmec, tinerete si carisma la Ottawa, capitala Canadei, relateaza NBC News.

Liberalii au obtinut astfel majoritatea in Parlament, o revenire fara precedent in lumea politica din aceasta tara, ceea ce a zdrobit recordul anterior al numarului de locuri in Parlament castigate de un partid, de la o alegere la alta.

Inainte de aceste alegeri, liberalii erau de departe al treilea partid in Parlament, insa acum vor avea 184 de locuri, cu 148 mai multe decat in precedenta legislatura. In schimb, conservatorii au suferit o grea infrangere, cu ...citeste mai departe despre "Mare surpriza la alegerile din Canada: Tara are un nou prim-ministru" pe Ziare.com

#alegeri parlamentare Canada, #Justin Trudeau premier Canada, #nou premier Canada, #nou prim ministru Canada , #Stiri International