Manifestatie inedita a avocatilor la Montreal, impotriva legii speciale

Marti, 29 Mai 2012, ora 09:31
1090 citiri
Manifestatie inedita a avocatilor la Montreal, impotriva legii speciale

Cateva sute de avocati, multi dintre ei purtand toga neagra cu guler alb, costume si cravata sau robe negre si pantofi negri lacuiti, au protestat luni seara la Montreal fata de legea speciala care limiteaza manifestatiile, relateaza AFP.

Asa cum le cere profesia, ei au ramas in legalitate si au comunicat itinerariul politiei, conform textului votat pe 18 mai, in contextul conflictului dintre Guvern si studentii din Quebec, care a debutat cu patru luni in urma.

Avand cateva sute de participanti, marsul a inceput de la Palatul Justitiei. Printre manifestanti s-au numarat avocati, notari si magistrati. Manifestatia s-a desfasurat in liniste, desi se putea auzi in imprejurimi "concertul de caserole", forma de protest din timpul serii devenita obisnuinta de mai multe zile in Montreal.

Protestatarii nu aveau decat o banderola mare, alba, pe care se putea citi: Juristii se opun legii speciale.

Politia a deviat traficul pentru ca manifestatia sa poata sa isi urmeze itinerariul, protestatarii ajungand in parcul Emilie-Gamelin, locul de plecare obisnuit al manifestatiilor nocturne acompaniate de zgomotul infernal al miilor de caserole.

Inainte de a incepe marsul, organizatorii, intre care si Remi Bourget, au declarat ca ei intentioneaza sa isi exprime "deruta" fata de legea controversata, care aduce atingere, potrivit lor, libertatii de manifestare si exprimare.

Conform organizatiilor studentesti, cateva sute de avocati le-au propus sustinerea profesionala in conflictul cu Guvernul de centru-dreapta al lui Jean Charest.

In timp ce manifestatia se desfasura, liderii studentilor purtau la Quebec discutii cu ministrul Educatiei, Michelle Courchesne, pentru a incerca sa solutioneze conflictul.

#avocati legea speciala, #manifestatii publice, #proteste avocati , #Stiri International