Malta a cerut in strada dreptate pentru jurnalista asasinata. Inclusiv presedintele a protestat

Luni, 23 Octombrie 2017, ora 07:50
1103 citiri
Malta a cerut in strada dreptate pentru jurnalista asasinata. Inclusiv presedintele a protestat
Foto: Arhiva Pixabay

Mii de maltezi au participat, duminica, la o manifestatie in Valletta, cerand dreptate dupa asasinatul cu bomba de lunea trecuta, caruia i-a cazut victima jurnalista Daphne Caruana Galizia.

Demonstratia a fost organizata de mai multe organizatii neguvernamentale, relateaza Reuters.

Unii participanti purtau pancarte cu ultimele cuvinte scrise de Galizia, care a dezvaluit coruptia din Guvernul condus de Joseph Muscat: "Acum sunt escroci peste tot. Situatia este disperata".

Printre manifestanti s-a aflat si presedintele Maltei, Marie-Louise Coleiro Preca, alaturi de sotul ei. Oamenii au depus flori la un monument dedicat luptei antiotomane, transformat ad-hoc in memorial pentru ziarista ucisa.

Christophe Deloire, secretar general al organizatiei Reporteri Fara Frontiere, s-a adresat multimii: "Tineti minte, ne-am adunat acum aproape trei ani la Paris, dupa asasinatele de la Charlie Hebdo. Astazi ne-am adunat la Valletta pentru Daphne, si cu totii putem spune 'Eu sunt Daphne'".

[WATCH] Thousands attend demonstration in wake of Daphne Caruana Galizia's murder https://t.co/IiAHaqKEZU pic.twitter.com/1Npm8g6Jna- MaltaToday (@maltatoday) October 22, 2017

Michael Briguglio, liderul Retelei Societatii Civile, a declarat ca seful politiei malteze si procurorul general al Maltei ar trebui demisi, fiindca nu au actionat dupa dezvaluirile din asa-numitele "Panama Papers", care au costat-o viata pe ziarista in varsta de 53 de ani.

Demonstrators block street in front of police HQ in Floriana https://t.co/bwjzpDsN2O pic.twitter.com/Whc75pyEkC- MaltaToday (@maltatoday) October 22, 2017

Galizia a scris in aprilie ca sotia premierului este beneficiarul unei companii inregistrate in Panama care a incasat un milion de dolari din Azerbaidjan. Muscat si sotia sa au respins toate acuzatiile, iar ancheta asupra firmei este in curs de desfasurare.

Valletta demonstration to call for justice in Caruana Galizia murder https://t.co/vSryRWtuV4 pic.twitter.com/KckTX3ofCm- MaltaToday (@maltatoday) October 22, 2017

Guvernul maltez a anuntat o recompensa de un milion de euro pentru orice informatii despre cei aflati in spatele asasinatului ziaristei si au promis protectie oricui aduce astfel de informatii.

Citeste si Cand coruptia ucide in UE: Jurnalista aruncata in aer in Malta dezvaluise cum isi ascund banii politicienii si mafiotii ...citeste mai departe despre "Malta a cerut in strada dreptate pentru jurnalista asasinata. Inclusiv presedintele a protestat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste Malta jurnalista asasinata , #Stiri International