Majoritatea britanicilor ar vota sa iasa din UE. Cei mai multi romani vor sa ramana - Sondaj ORB

Joi, 07 Ianuarie 2016, ora 09:18
1155 citiri
Majoritatea britanicilor ar vota sa iasa din UE. Cei mai multi romani vor sa ramana - Sondaj ORB
Foto: Facebook/David Cameron

Majoritatea britanicilor care s-au decis ar vota sa iasa din Uniunea Europeana, facand din Regatul Unit de departe cea mai eurosceptica tara din blocul de 28 de membri, in timp ce sprijinul pentru a ramane se situeaza la cel mai ridicat nivel in Romania, potrivit unui sondaj de opinie ORB publicat joi.

In timp ce prim-ministrul britanic David Cameron cauta sa obtina un acord de la ceilalti lideri ai UE inainte de un referendum pe care l-ar putea convoca chiar in luna iunie a acestui an, sondajul arata ca opozitia fata de Uniunea Europeana este in crestere in Marea Britanie, scrie Reuters.

Va iesi Marea Britanie din UE? Riscurile sunt uriase, dar si o oportunitate mare de castig

Si in timp ce 21% din alegatori sunt inca indecisi, sondajul ORB (Opinion Research Business, o agentie independenta de sondaje cu sediul la Londra, n.red.) arata ca 43% dintre britanici vor sa iasa din UE, fata de 36% care vor sa ramana.

Cand alegatorii indecisi nu sunt luati in considerare, 54% ...citeste mai departe despre "Majoritatea britanicilor ar vota sa iasa din UE. Cei mai multi romani vor sa ramana - Sondaj ORB" pe Ziare.com

#Marea Britanie iesire UE, #Brexit sondaj, #romani iesire UE sondaj , #Stiri International