Maia, ultimul tren spre Europa

Joi, 03 Noiembrie 2016, ora 11:45
893 citiri
Maia, ultimul tren spre Europa

De cand reformistii din Republica Sovietica Socialista Moldoveneasca au facut primii pasi pentru revenirea la limba romana, la alfabetul latin si au declarat a doua independenta a Moldovei, pe ambele maluri ale Prutului a reinviat idealul reunificarii.

La declararea primei independente a durat doar cateva luni pana la infaptuirea unirii. A doua oara, reminescentele unei Uniuni Sovietice muribunde, ancorate puternic atat in Romania, cat si in Moldova, au reusit sa distruga visele frumoase ale unor idealisti naivi. De la acel moment, dezideratul reunificarii celor doua populatii cu istorie comuna s-a indepartat din ce in ce mai mult.

In Romania, sondajele arata astazi o perceptie constant favorabila unirii, dar fara sa simtim patos, fara sa vedem determinare, fara ca cineva sa intreprinda demersuri clare si hotarate.

In Republica Moldova, dupa momentul initial, dupa euforia si acel deja-vu resimtit, a urmat haosul, subminarea teritoriala, subminarea echilibrului statal, ...citeste mai departe despre "Maia, ultimul tren spre Europa" pe Ziare.com

#alegeri Moldova, #unire Republica Moldova Romania, #Maia Sandu Moldova , #Stiri International