Mai multi primari din Germania contesta plata alocatiilor pentru copiii imigrantilor, inclusiv romani

Joi, 09 August 2018, ora 14:47
1228 citiri
Mai multi primari din Germania contesta plata alocatiilor pentru copiii imigrantilor, inclusiv romani
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarii unor orase din Germania avertizeaza ca pacea sociala risca sa fie periclitata din cauza sutelor de milioane de euro pe care autoritatile germane le platesc pentru alocatiile a aproape 270.000 de copii ai imigrantilor, inclusiv multi romani.

Potrivit Guvernului federal de la Berlin, numarul copiilor imigrantilor care primesc alocatii din Germania a crescut cu 10,4% in ultimul an, informeaza publicatia Die Welt si agentia DPA.

"In iunie 2018, au primit alocatii 269.336 de copii care locuiesc in afara Germaniei, in tari membre ale Uniunii Europene sau ale Spatiului Economic European", a comunicat Ministerul german de Finante.

Situatia a atras critici ale primarilor unor orase din Germania, care avertizeaza ca apar riscuri in sistemul social.

"Guvernul federal ignora problema, ar trebui sa faca ceva, asistam la o migratie din cauza saraciei in cadrul Europei. In prezent, avem aproximativ 19.000 de persoane din Romania si Bulgaria in Duiburg, sinti si rromi. Acum sase ani, in 2012, erau doar 6.000", atrage atentia primarul orasului Duisburg, social-democratul Soren Link.

La randul sau, Thomas Jung (SPD), primarul oraselului Furth, a discutat de curand despre aceasta problema cu liderul Partidului Social-Democrat, Andrea Nahles.

Copiii imigrantilor care lucreaza in Germania primesc alocatii de pana la 194 de euro pe luna, costurile bugetare putand ajunge in 2018 la peste 600 de milioane de euro.

In anul 2017, autoritatile administrative germane au platit in strainatate alocatii pentru copii in valoare de 343 de milioane de euro. Potrivit statisticilor, numarul copiilor polonezi care beneficiaza de alocatii din Germania a crescut cu 15.000 in ultimul an, al cehilor cu 5.000 si al romanilor cu 2.000. ...citeste mai departe despre "Mai multi primari din Germania contesta plata alocatiilor pentru copiii imigrantilor, inclusiv romani" pe Ziare.com

#romani Germania alocatii , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9700 RON

-0.0037

1 USD = 4.5550 RON

-0.0139
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  4. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  10. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune