Mai mult de 60% dintre francezi sunt nemultumiti de Macron, dupa numai 3 luni de mandat

Miercuri, 16 August 2017, ora 20:41
1064 citiri
Mai mult de 60% dintre francezi sunt nemultumiti de Macron, dupa numai 3 luni de mandat
Foto: Facebook/Emmanuel Macron

Circa 62% dintre francezi sunt nemultumiti de activitatea presedintelui Emmanuel Macron in primele trei luni din mandatul sau de cinci ani, arata un sondaj publicat miercuri de Harris Interactive.

Conform sondajului, 37% dintre respondenti au o opinie contrara, relateaza AFP.

Simpatizantii Frontului National (extrema dreapta, 94%), Partidului Comunist si Frantei Rebele (stanga radicala, 87%) sunt cel mai putin multumiti de cum si-a inceput Macron mandatul prezidential. Acestia sunt urmati de simpatizantii formatiunii Republicanii (dreapta, 75%) si ai Partidului Socialist (PS, stanga, 57%), cu mult inaintea sustinatorilor La Republique en Marche, partidul presedintelui. Numai 11% dintre acestia din urma sunt nemultumiti de prestatia lui Macron in primele o suta de zile la Palatul Elysee.

Principalele reforme avute de vedere de Executiv sunt considerate "prioritare" de majoritatea francezilor. Prima este reforma sistemului de invatamant (76%), moralizarea vietii politice (74%), unificarea sistemelor de pensii (72%) si, intr-o mai mica masura, reforma Codului Muncii (56%), potrivit sondajului realizat de site-ul pentru ocuparea fortei de munca Indeed.

Opiniile sunt impartite in legatura cu legea "muncii", 46% dintre respondenti declarandu-se in favoarea acesteia, in timp ce 52% s-au declarat impotriva. Pe de alta parte, majoritatea respondentilor (63%) s-au opus implementarii acestei legi prin ordonante, iar 35% s-au declarat favorabili emiterii unor astfel de ordonante.

In ceea ce priveste locurile de munca, 93% dintre respondenti considera ca lupta impotriva somajului in randul tinerilor este o prioritate, inaintea facilitarii recrutarii de angajati pentru intreprinderile mici si mijlocii (91%).

Sondajul a fost realizat online in perioada 8-10 august in randul a 994 de persoane cu varsta peste 18 ani.

Citeste si Macron se confrunta cu o scadere brusca de popularitate dupa demisia sefului Armatei ...citeste mai departe despre "Mai mult de 60% dintre francezi sunt nemultumiti de Macron, dupa numai 3 luni de mandat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Macron scadere popularitate, #Macron sondaj popularitate, #francezi nemultumiti presedinte , #Stiri International