Mai are R.Moldova sanse europene? Ce i se promite si ce trebuie sa faca

Vineri, 22 Mai 2015, ora 13:18
1071 citiri
Mai are R.Moldova sanse europene? Ce i se promite si ce trebuie sa faca
Foto: Facebook/Siegfried Muresan

Summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga a fost precedat de summit-ul Partidului Popular European (PPE) la care sefii de state si de guverne prezenti au subliniat inca o data existenta unei perspective europene pentru Republica Moldova, Ucraina si Georgia, punandu-se accentul pe implementarea acordurilor de asociere.

"Lumea tinde sa compare acest summit de la Riga cu cel anterior, de la Vilnius, or acela a fost un summit istoric, unde s-au luat decizii importante privind situatia geopolitica in intreaga regiune si cu impact asupra intregii Uniuni Europene.

Acolo s-au luat decizii istorice, acum importanta este implementarea acelor decizii. Acolo s-a luat decizia ca Georgia si Republica Moldova sa mearga pe calea asocierii la UE, iar dupa aceea s-a alaturat si Ucraina. Or, acum prioritatea este implementarea acestui acord de asociere, care este instrumentul cel mai complet de apropiere a acestor tari de UE", a declarat europarlamentarul PMP Siegfried Muresan (foto), puratorul de ...citeste mai departe despre "Mai are R.Moldova sanse europene? Ce i se promite si ce trebuie sa faca" pe Ziare.com

#Siegfried Muresan Moldova integrare UE, #PPE Moldova integrare UE, #summit Riga Moldova , #Stiri International