MAE rus: Sistemul antibalistic din Romania poate genera anularea Tratatului fortelor nucleare

Marti, 25 Septembrie 2018, ora 15:09
1082 citiri
MAE rus: Sistemul antibalistic din Romania poate genera anularea Tratatului fortelor nucleare
Foto: Arhiva Pixabay

Sistemul antiracheta din Romania risca sa conduca la anularea Tratatului fortelor nucleare intermediare (INF), iar responsabilitatea apartine Statelor Unite, acuza Ministerul rus de Externe.

"Sisteme balistice americane sunt instalate in Romania, iar curand vor aparea si in Polonia. Daca aceasta problema ramane nerezolvata, Tratatul fortelor nucleare intermediare ar putea fi ruinat.

In mod clar, Statele Unite vor fi responsabile de anularea Tratatului", afirma Vladimir Iermakov, directorul Departamentului pentru neproliferare si Controlul armamentului din cadrul Ministerului rus de Externe.

"Vom fi pregatiti sa purtam discutii despre viitorul Tratatului oricand si oricum. Nu exista motive sa se spuna ca Rusia ar incalca acest acord", a subliniat oficialul rus, citat de agentia de presa Tass.

In iulie, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a exprimat ingrijorare, la intrevederea cu omologul sau american Donald Trump, in legatura cu "sistemul antibalistic global" al Statelor Unite, care include elemente instalate in Romania.

Citeste si Putin: Scutul antiracheta din Romania, amenintare pentru capacitatile nucleare ruse. SUA au mintit! (Video)

"In calitatea de mari puteri nucleare, avem o responsabilitate speciala pentru mentinerea securitatii internationale. Este vital - si am mentionat acest lucru in cursul negocierilor -, este crucial sa nuantam dialogul in materie de stabilitate strategica, securitate mondiala si neproliferarea armelor de distrugere in masa", a declarat Vladimir Putin in conferinta de presa organizata la Helsinki alaturi de Donald Trump.

"Le-am transmis colegilor americani o nota cu un numar de sugestii specifice. Credem ca este necesar sa continuam colaborarea in problema dezarmarii, in domeniile militar si tehnic. Acest lucru include prelungirea Tratatului pentru limitarea armamentului strategic ofensiv.

Este o situatie periculoasa cu sistemul american de aparare antibalistica la nivel global. Este vorba de problema implementarii Tratatului fortelor nucleare intermediare (INF) . Si, bineinteles, agenda referitoare la neinstalarea armelor in spatiu", a adaugat Vladimir Putin la intalnire.

Nesfarsitele amenintari

Administratia Vladimir Putin a criticat de nenumarate ori initiativa SUA de a instala elemente antiracheta, in cadrul NATO, in Romania si Polonia, precum si montarea unui sistem antibalistic in Coreea de Sud.

Washington-ul si NATO sustin ca instalatiile antiracheta din Europa nu sunt indreptate cont ...citeste mai departe despre "MAE rus: Sistemul antibalistic din Romania poate genera anularea Tratatului fortelor nucleare" pe Ziare.com

#Rusia Tratatul fortelor nucleare, #Rusia sistem antibalistic din Romania , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9700 RON

-0.0037

1 USD = 4.5550 RON

-0.0139
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  4. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  10. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune