MAE rus, amenintare voalata? Romania trebuie sa fie constienta de "consecintele" suplimentarii capacitatilor NATO

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 20:37
1064 citiri
MAE rus, amenintare voalata? Romania trebuie sa fie constienta de "consecintele" suplimentarii capacitatilor NATO
Foto: NATO

Romania trebuie sa fie constienta de "responsabilitatea" si de "consecintele" suplimentarii efectivelor NATO pe teritoriul sau, avertizeaza Ministerul rus de Externe, catalogand drept "periculoase" actiunile Aliantei Nord-Atlantice.

"Consolidarea fortelor NATO in Europa de Est este un pas fara precedent, care incalca toate acordurile existente", a declarat Aleksander Lukasevici, purtatorul de cuvant al Ministerului rus Externe.

"In lipsa clarificarilor privind 'efectivele substantiale de lupta' si daca Guvernul Romaniei considera ca este posibila suplimentarea prezentei unitatilor NATO pe teritoriul sau, inclusiv prin crearea unei forte atat de puternice, trebuie sa fiti constienti de responsabilitatea si consecintele unui astfel de pas", a atras atentia Lukasevici, catalogand drept "periculoase" actiunile Aliantei Nord-Atlantice.

Amenintari fara precedent de la Moscova: Ar putea folosi "forta nucleara" in legatura cu Crimeea si tarile baltice

Oficialul rus a amintit ca ...citeste mai departe despre "MAE rus, amenintare voalata? Romania trebuie sa fie constienta de "consecintele" suplimentarii capacitatilor NATO" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia amenintare Romania, #Rusia Romania forte NATO , #Stiri International