Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Maduro dubleaza salariul minim in Venezuela: Echivalentul a aproape 8 dolari

Maduro dubleaza salariul minim in Venezuela: Echivalentul a aproape 8 dolari

Presedintele venezuelean Nicolas Maduro a dispus majorarea cu peste 100% a salariului minim in tara, aducandu-l la echivalentul a aproape 8 dolari pe luna, intr-un context de hiperinflatie si de puternica devalorizare a monedei nationale, bolivar.

Salariul de baza a fost majorat de la 18.000 bolivari (3,46 dolari la cursul oficial) la 40.000 bolivari (7,69 dolari), potrivit decretului publicat vineri in monitorul oficial. Cresterea, a doua din acest an, se aplica cu efect retroactiv de pe 16 aprilie, transmite sambata AFP.

Totodata, a fost reluata distribuirea de bonuri alimentare in valoare de 25.000 bolivari (4,80 dolari).

Noul nivel al salariului minim acopera insa de-abia o zecime din cosul alimentar de baza, potrivit ONG-ului Cenda, care masoara costul vietii.

Fondul Monetar International (FMI) prognozeaza pentru acest an o hiperinflatie de 10.000.000%.

In 2018, presedintele Maduro a ordonat de sase ori cresterea salariilor, fara insa ca aceasta sa le permita venezuelenilor sa-si recupereze puterea de cumparare.

In august, Maduro a lansat un program de reforme anticriza si a anuntat o devalorizare cu 96% a monedei, care ulterior a pierdut alte 98,8 procente.

Intrarea in vigoare, duminica, a embargoului american asupra petrolului venezuelean risca sa agraveze si mai mult criza economica.

Potrivit lui Nicolas Maduro, sanctiunile economice au provocat deja pierderi de 30 miliarde de dolari economiei tarii, care isi asigura 96% din venituri din petrol.

Citeste si Maduro creste cu un milion efectivele militiei civile din Venezuela: Cu pustile pe umeri, fiti pregatiti sa aparati tara! ...citeste mai departe despre "Maduro dubleaza salariul minim in Venezuela: Echivalentul a aproape 8 dolari" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1006 ori
Citeste mai multe despreVenezuela salariu dublat