Madridul ii mai da un ragaz Cataloniei: Pana joi sa spuna ce vrea

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 12:51
1069 citiri

Soraya Saenz de Santamaria, vicepremierul Spaniei, a declarat ca liderul catalan Carles Puigdemont are timp pana joi sa renunte la proclamarea independentei Cataloniei,

"Consideram ca Puigdemont are oportunitatea de a rectifica situatia, trebuie sa raspunda cu da sau nu la declaratia (de independenta) ", a declarat vicepremierul, citat de El Pais.

"Puigdemont a decis sa nu raspunda. Cred ca nu era dificil sa spuna da sau nu", a declarat Santamaria.

"Nimeni nu respinge dialogul, insa dialogul trebuie purtat in cadrul legal", a adaugat oficialul spaniol, adaugand ca "dialogul nu se cere, se practica".

Amintim ca premierul Cataloniei, Carles Puigdemont, a trimis o scrisoare Guvernului de la Madrid in care face apel la dialog, aceasta fiind transmisa inainte cu cateva ore de expirarea termenului la care Puigdemont trebuia sa spuna daca a proclamat ori nu independenta Cataloniei.

Apoi, Rafael Catala, ministrul spaniol al Justitiei, a declarat ca Guvernul de la Madrid nu considera valid, din lipsa de claritate, raspunsul liderului catalan Carles Puigdemont.

Oficialul a completat ca scrisoarea nu a oferit un raspuns la ceea ce a fost solicitat, adaugand ca Madridul studiaza problema pentru a decide in legatura acordarea unui termen suplimentar pentru a permite lui Puigdemont sa revina asupra proclamarii independentei, relateaza El Pais.

Iata mai multe informatii despre criza din Catalonia:

Si-a declarat sau nu Catalonia independenta? Premierul spaniol cere explicatii si ameninta ca suspenda autonomia regiuniiPresedintele Cataloniei amana declararea independentei: Nu suntem infractori, nu suntem nebuni. Vom fi o republica independenta, dar nu acumFranta vecina avertizeaza: Independenta Cataloniei nu va fi recunoscuta ...citeste mai departe despre "Madridul ii mai da un ragaz Cataloniei: Pana joi sa spuna ce vrea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Carles Puigdemont independenta Catalonia, #proclamare independenta Catalonia, #independenta Catalonia , #Stiri International