Macron sustine ca Europa nu se poate baza pe SUA pentru securitatea sa

Marti, 28 August 2018, ora 12:46
937 citiri
Macron sustine ca Europa nu se poate baza pe SUA pentru securitatea sa
Foto: Facebook/Emmanuel Macron

Presedintele francez, Emmanuel Macron, le-a transmis ambasadorilor Frantei pe care i-a convocat intr-o sedinta la Paris, ca Europa "nu se mai poate baza" pe SUA pentru securitatea sa.

"Depinde de noi astazi sa ne asumam responsabilitatile si sa garantam propria noastra securitate si astfel sa avem suveranitatea europeana", a spus Macron.

De la alegerea sa in 2016, presedintele american Donald Trump s-a distantat de Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord, provocand un consens privind pacea si securitatea in Europa dupa al doilea Razboi Mondial.

Macron a spus ca doreste sa vada o regandire completa a modului in care Europa se va apara pe viitor.

"Vreau sa lansam o revizuire exhaustiva a securitatii noastre cu toti partenerii europeni, care include Rusia", a adaugat el.

Apelul lui Macron la o mai mare cooperare militara europeana raspunde comentariilor recente ale ministrului german de externe Heiko Maas.

Maas a cerut saptamana trecuta ca Europa sa "ia o parte egala din responsabilitate" si sa "formeze o contragreutate" pentru pentru Washington, pentru a detensiona relatiile dintre UE si SUA.

Presedintele francez a criticat de asemenea Uniunea Europeana, spunand ca "platim pretul a cateva decenii de Europa slaba", adaugand ca eforturile trebuie sa fie duble.

In ceea ce priveste Siria, Macron a spus ca sustinerea presedintelui Bashar al-Assad ar fi o "greseala grava", dar suveranitatea tarii ar trebui respectata, "permitand poporului sirian sa se exprime". ...citeste mai departe despre "Macron sustine ca Europa nu se poate baza pe SUA pentru securitatea sa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Macron Europa ajutor SUA, #Macron Europa aparare securitate , #Stiri International