Macron spune ca "valul a sosit", dar e departe de final si va fi urmat de o criza financiara fara precedent

Duminica, 22 Martie 2020, ora 14:41
1303 citiri
Macron spune ca "valul a sosit", dar e departe de final si va fi urmat de o criza financiara fara precedent
Foto: Facebook Emmanuel Macron

Puterile publice si medicii gestioneaza urgenta epidemiei noului coronavirus care a ucis peste 560 de oameni in Franta unde, rezuma seful statului Emmanuel Macron in Le Journal du Dimanche (JDD), "valul a sosit", adaugand ca "nu ne aflam la capatul a ceea ce ne va face sa suferim aceasta epidemie", relateaza AFP.

"Acesta este un razboi, el va dura", subliniaza seful statului francez, care prezinta prioritatile - "protejarea celor mai slabi (...) si a sistemului nostru de sanatate", dar si gestionarea "stresului" societatii si pregatirea in vederea "infruntarii unei crize financiare fara precedent, o criza a economiei reale".

Acest razboi "presupune o solidaritate, un spirit de unitate foarte puternic", avertizeaza Macron.

"Dar si de adaptare. Rolul meu este sa supervizez. Eu dau instructiuni strategice in functie de evolutia pe teren, pentru a permite fiecaruia sa faca. Eu trebuie sa fiu in frunte, sa merg catre echipe", afirma presedintele francez in saptamanal.

In a sasea zi de izolare generalizata, autoritatile au pregatit terenul in vederea prelungirii acestei masuri fara precedent - decretata pentru moment pana la sarsitul lui martie.

"Situatia va continua sa se agraveze inainte sa-si faca efectul izolarea", a subliniat sambata ministrul francez al Sanatatii Olivier Veran.

El estimeaza numarul persoanelor infectate in Franta "intre 30.000 si 90.000", un interval larg, din cauza numeroaselor persoane care prezinta simptome putine sau deloc.

Autoritatile au cerut unui Consiliu Stiintific privind la Covid-19 pe care l-au infiintat sa se pronunte asupra "duratei" si "amplorii" izolarii.

Avizul acestui consiliu este asteptat luni, insa totul sugereaza ca se va pronunta in favoarea unei prelungiri, eventual unei consolidari a masurilor. ...citeste mai departe despre "Macron spune ca "valul a sosit", dar e departe de final si va fi urmat de o criza financiara fara precedent" pe Ziare.com

#Macron valul coronavirus criza financiara , #Stiri International