Macron avertizeaza: UE trebuie sa se reformeze, altfel va avea parte de Frexit!

Luni, 01 Mai 2017, ora 19:19
1926 citiri
Macron avertizeaza: UE trebuie sa se reformeze, altfel va avea parte de Frexit!
Foto: Twitter/Emmanuel Macron

Emmanuel Macron, favorit in turul al doilea al alegerilor prezidentiale din Franta de duminica, a transmis ca Uniunea Europeana trebuie sa se reformeze, altfel e posibil ca tara lui sa iasa din blocul comunitar, dupa modelul Marii Britanii.

El a facut aceste comentarii in contextul in care campania electorala intra pe ultima suta de metri.

Candidatul proeuropean spera sa o invinga pe contracandidata sa, Marine Le Pen, care a reusit sa mobilizeze votantii nationalisti, promitand ca va organiza un referendum pe tema apartenentei la UE daca va castiga alegerile prezidentiale.

"Eu sunt proeuropean, am fost intotdeauna in favoarea ideilor si politicilor europene. Cred ca acestea sunt extrem de importante pentru francezi si pentru pozitia acestei tari in lume", a declarat Emmanuel Macron pentru BBC.

Insa chiar daca are o orientare pro-UE, asta nu inseamna ca ignora furia pe care o parte din populatie o are in legatura cu institutiile de la Bruxelles.

Drept consecinta, el a transmis ca una dintre prioritati in timpul mandatului sau va fi sa lupte pentru rezolvarea disfunctionalitatilor care exista la nivelul blocului comunitar, ce trebuie sa se reformeze.

In caz contrar, Macron a avertizat ca e posibil ca Franta sa decida sa iasa din UE (Frexit), dupa modelul Marii Britanii (Brexit).

Deocamdata, sondajele il dau castigator pe acesta. Cea mai recenta cercetare de piata difuzat luni arata ca Emmanuel Macron este creditat cu 61% din voturi (+1%) in turul doi al scrutinului prezidential, in timp ce Marine Le Pen ar obtine 39% din voturi (-1%).

Citeste si Ipocrizia misogina si povestea lui Macron

C.P. ...citeste mai departe despre "Macron avertizeaza: UE trebuie sa se reformeze, altfel va avea parte de Frexit!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Macron avertisment UE, #Emmanuel Macron Frexit , #Stiri International