Macron are sanse mari sa fie primul castigator al unui razboi digital cu Vladimir Putin

Sambata, 06 Mai 2017, ora 21:30
1738 citiri
Macron are sanse mari sa fie primul castigator al unui razboi digital cu Vladimir Putin

Un atac al hackerilor asemanator celui din campania americana a dus la sustragerea tuturor mailurile de pe serverele din sediul de campanie al candidatului independent Emmanuel Macron. Operatiunea a avut loc cu patru minute inainte de inchiderea legala a campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din Franta.

"Grupuri legate de Rusia, despre care se crede ca au fost implicate in hacking si in campania prezidentiala din 2016 a Statelor Unite, au fost acuzate si anterior ca incearca sa atace computerele din sediul de campanie al candidatului Emmanuel Macron, sustin experti in securitate cibernetica. Reprezentanti ai candidatului spun ca serverele din sediul de campanie au fost tinta unui atac 'masiv' de hacking. Cei care urmaresc activitatea hackerilor rusi cred ca aceleasi grupuri care au atacat si serverele partidului Democrat din SUA sunt implicate si in acest ultim atac", scrie cotidianul american New York Times.

Autoritatile banuiesc ca gruparea de hackeri lucreaza pentru Vladimir Putin, presedintele rus, iar toate datele arata ca acestia au folosit acelasi scenariu ca in cazul atacarii serverelor Partidului Democrat din SUA, de anul trecut.

Ce pierde Rusia daca Macron castiga?

Emmanuel Macron este cel mai mare inamic al lui Vladimir Putin. Liderul rus stie foarte bine ca, odata ce acesta va ajunge presedintele Frantei, o alianta anti-Kremlin va lua nastere in Uniunea Europeana.

Axa Berlin-Bruxelles-Paris va izola si mai mult Rusia, dar va mari si presiunea asupra Moscovei in probleme delicate precum Ucraina, Crimeea si Siria.

Vladimir Putin pierde din anvergura internationala in cazul in care inamicul sau Emmanuel Macron castiga alegerile din Franta (Foto: Hepta.ro)

Canalele de propaganda ale Kremlinului, Russia Today si Sputnik, ameninta ca-l vor da in judecata pe Emmanuel Macron, atentie, "pentru raspandirea de informatii mincinoase". Desi pare o gluma, intr-adevar "hotii striga hotii". Acesta e si un semnal ca Macron are mari sanse sa o invinga pe Marine Le Pen, prietena lui Putin, in confruntarea de duminica.

Impotriva tanarului politician francez, Moscova a folosit intregul arsenal din dotare pentru compromiterea sa. Tot ce a exersat pana acum in campaniile de dezinformare precedente, in bataliile cibernetice duse in Ucraina, statele baltice, in Finlanda, Suedia si Norvegia, in Romania, Bulgaria, Muntenegru, dar si in SUA, intreaga armata de hackeri, de "postaci", de creatori de stiri false a fost mutata pe "front ...citeste mai departe despre "Macron are sanse mari sa fie primul castigator al unui razboi digital cu Vladimir Putin" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Macron hackeri Rusia, #Macron inamic putin, #Macron presedinte Franta , #Stiri International