Macron a luat prima decizie economica majora: A aprobat reforma muncii, care a provocat proteste violente

Vineri, 22 Septembrie 2017, ora 22:39
812 citiri

Presedintele francez Emmanuel Macron a semnat, vineri, cinci decrete privind reformarea legislatiei muncii in Franta, prima decizie economica majora de la preluarea mandatului in luna mai.

Noile norme, discutate in amanunt cu sindicatele, prevad stabilirea unor limite privind platile compensatorii oferite in cazul concedierilor incorecte. Totodata, companiile primesc o libertate mai mare sa angajeze si sa concedieze, precum si sa stabileasca anumite conditii de lucru.

Macron a anuntat ca decretele vor deveni lege in zilele urmatoare, dar vor intra in vigoare abia la finele anului, dupa semnarea unor decrete auxiliare care sa detalieze noile prevederi, transmite Mediafax.

Proteste fata de masurile anuntate de Macron

Unii lideri ai sindicatelor care se opun acestei reforme au protestat in mai multe orase din Franta, joi, dar numarul acestora a fost mai mic decat in demonstratii similare care au avut loc saptamana trecuta.

Extremistii de stanga au incendiat o sectie de politie, joi, iar circa 50 de masini au fost distruse de foc in acelasi incident, care a avut loc la Grenoble, transmite The Telegraph. Un politist a ajuns la spital, din cauza unei intoxicatii cu fum.

De asemenea, fermierii au blocat celebra Champs-Elysees, din inima Parisului, relateaza Press Tv, iar BBC informeaza ca un total de circa 130 de mii de oameni au protestat joi fata de aceste masuri.

Manifestatii similare au avut loc si saptamana trecuta, iar sambata este asteptat un mare protest in capitala franceza.

In replica, Macron a spus ca "Franta era singura economie mare din UE care nu a combatut somajul in masa timp de peste trei decenii", adaugand ca principalele victime au fost persoanele tinere si cele fara pregatire superioara.

Modificarile aduse legislatiei muncii sunt primele dintr-o serie de reforme pe care le-a promis Emmanuel Macron, cu scopul de a revigora economia si de a reduce somajul. Exista, de asemenea, planuri de modificare a ajutoarelor de somaj si a sistemelor de pensii. ...citeste mai departe despre "Macron a luat prima decizie economica majora: A aprobat reforma muncii, care a provocat proteste violente" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Macron reforma munca, #proteste Franta Macron reforma muncii, #proteste fermieri Paris Macron , #Stiri International