Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lumea se schimba: Clasa mijlocie va creste cu 3 miliarde pana in 2030

Lumea se schimba: Clasa mijlocie va creste cu 3 miliarde pana in 2030


Doua treimi din clasa mijlocie a intregii lumi va locui in zona Asia-Pacific pana in anul 2030, in timp ce cota Europei in acest segment de populatie va scadea cu 14% - se arata intr-un raport Ernst & Young.

Doar in Asia, exista deja 525 de milioane de persoane care pot considera ca fac parte din clasa mijlocie - ceea ce reprezinta mai mult decat totalul populatiei Uniunii Europene.

Se estimeaza ca, in urmatoarele doua decenii, clasa de mijloc se va extinde cu alte 3 miliarde de persoane, provenind aproape exclusiv din zonele emergente. Este, de asemenea, de asteptat ca o parte importanta din noua clasa mijlocie din Asia sa urce catre nivele superioare ale categoriei de venituri, ceea ce le va conferi o putere de cumparare impresionanta.

Alexis Karklins Marchay, co-Leader al Centrului pentru Piete Emergente al Ernst & Young spune: "Pana in 2030, pe masura ce tot mai multe persoane intra in clasa mijlocie, e de sperat ca aceasta armata de noi consumatori cu bani si cereri noi sa aduca pe linia de plutire economia globala".

Clasa de mijloc din China ar putea ajunge la 1 miliard pana in 2030

China si India vor deveni marile puteri ale consumerismului clasei de mijloc in urmatorii douazeci de ani, cu toate ca si pietele in crestere rapida, cum ar fi Mexic sau Brazilia, vor avea un cuvant greu de spus. Insa, contributiile Chinei si Indiei vor fi substantiale.

Astazi, exista in China in jur de 150 de milioane de persoane care sunt considerate ca facand parte din clasa de mijloc globala, care vor ajunge la 500 de milioane in urmatorii zece ani. Pana in 2030, circa 1 miliard de persoane din China ar putea fi in clasa de mijloc, adica 70% din populatia prognozata.

Clasa de mijloc globala din India este, totusi, mult mai mica, cifrandu-se la aproximativ 50 de milioane de persoane, adica 5% din populatia tarii. Se estimeaza ca acest grup va creste sustinut in urmatorii zece ani, ajungand la 200 de milioane de persoane pana in 2020. Dupa aceasta data, extinderea clasei de mijloc din India se va accelera, ajungand la 475 de milioane de persoane pana in 2030, urmand sa depaseasca cresterea clasei de mijloc din China incepand cu anul 2027.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1484 ori