Lumea, mai periculoasa in 2016: Pacea, la mana Statului Islamic, Putin, Kim Jong Un si Donald Trump

Duminica, 10 Ianuarie 2016, ora 12:19
1072 citiri
Lumea, mai periculoasa in 2016: Pacea, la mana Statului Islamic, Putin, Kim Jong Un si Donald Trump
Foto: Kremlin

In 2016, lumea se va confrunta cu multiple amenintari geopolitice, care risca sa destabilizeze ordinea mondiala, provocand distrugeri si pierderi de vieti omenesti.

De la recentele tensiuni dintre Arabia Saudita si Iran pana la posibila extindere a Statului Islamic in Libia si Afganistan, eforturile de a mentine pacea pe planeta par a fi mai mari ca niciodata in 2016.

Tom Wilson, analist specializat pe Orientul Mijlociu de la think tank-ul britanic Henry Jackson Society, a declarat pentru Daily Express ca, "daca in 2016 continua tendintele ultimilor ani, atunci cu siguranta anul acesta va fi mai periculos decat 2015".

"Avem de-a face cu un razboi in desfasurare cu Statul Islamic si alte grupari teroriste. De asemenea, ne putem astepta la o intensificare a rivalitatii dintre Arabia Saudita si Iran si exista riscul sa se termine rau.

Si nu ar trebui sa uitam nici ca atat fortele americane, cat si cele rusesti sunt active in Siria; constant exista riscul unui accident, unei ...citeste mai departe despre "Lumea, mai periculoasa in 2016: Pacea, la mana Statului Islamic, Putin, Kim Jong Un si Donald Trump" pe Ziare.com

#2016 periculos, #amenintare Putin, #Statul Islamic, #Donald Trump, #Arabia Saudita Iran , #Stiri International