Lukasenko devine acceptabil in UE - Sanctiunile pentru Belarus, suspendate

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 20:53
845 citiri

Uniunea Europeana (UE) a decis sa suspende pentru patru luni sanctiunile europene impotriva Belarus, a anuntat luni ministrul pentru afaceri europene al Frantei, Harlem Desir, informeaza AFP.

"S-a decis suspendarea pentru urmatoarele patru luni a sanctiunilor (impotriva Belarus), insa ele ar putea fi reactivate imediat daca acest lucru va fi justificat", a declarat Desir la finalul unei reuniuni ministeriale la Luxemburg.

Aceste sanctiuni vizeaza 175 de persoane si 14 entitati, ale caror bunuri de pe teritoriul UE au fost inghetate si care au fost privati de viza.

Aceasta unda verde intervine "ca urmare a eliberarii mai multor prizonieri politici - UE cerand de mai multe luni punerea lor in libertate - si a alegerilor (prezidentiale) care tocmai au avut loc" (in Belarus), a explicat Desir.

Lukasenko devine acceptabil in UE - Ar putea scapa de sanctiuni

Scrutinul de duminica, in urma caruia presedintele Aleksandr Lukasenko a fost reales pentru un al cincilea mandat, cu ...citeste mai departe despre "Lukasenko devine acceptabil in UE - Sanctiunile pentru Belarus, suspendate" pe Ziare.com

#UE sanctiuni ridicate Belarus, #Lukasenko Belarus sanctiuni UE , #Stiri International