Lovitura puternica primita de Rusia: Cursul rublei s-a prabusit

Duminica, 28 Septembrie 2014, ora 10:06
2355 citiri
Lovitura puternica primita de Rusia: Cursul rublei s-a prabusit
Foto: DW

Daca se face o analiza a pretului platit de Rusia in urma anexarii Crimeii si a trimiterii de trupe in estul Ucrainei, se poate observa ca, in prezent, cursul de schimb al rublei este in cadere libera. Astfel, moneda ruseasca s-a devalorizat cu aproximativ 16% de la inceputul anului 2014.

Vineri in ultima sedinta de tranzactionare, rubla a scazut cu inca 1,6% fata de dolarul american, potrivit CNN Money.

Mai multe valute de pe pietele emergente au scazut in aceasta luna, deoarece investitorii se pregatesc pentru cresterea dobanzilor in Statele Unite, ceea ce ar face dolarul mult mai atractiv.

Dar rubla a fost una dintre monedele care au avut cea mai slaba performanta. Desi s-a semnat acordul de incetare a focului dintre Ucraina si separatistii pro-rusi, totusi moneda ruseasca continua sa se devalorizeze.

In Rusia, parlamentul discuta un proiect de lege care ar permite instantelor sa confiste activele investitorilor straini. Aceasta nu ar face decat sa accelereze exodul de ...citeste mai departe despre "Lovitura puternica primita de Rusia: Cursul rublei s-a prabusit" pe Ziare.com

#lovitura primita Rusia, #cursul rublei prabusit Rusia, #devalorizare masiva rubla Rusia, #criza Ucraina devalorizare rubla , #Stiri International