Lovitura neasteptata pentru Putin: Soldatii rusi pleaca din armata de teama razboiului

Luni, 11 Mai 2015, ora 09:58
890 citiri

Unii soldati rusi pleaca din armata de teama conflictului din Ucraina. Marturiile mai multor soldati si activisti pentru drepturile omului sunt in opozitie cu ceea ce anunta oficial Kremlinul, care sustine ca nu a trimis soldati in Ucraina si, daca totusi se gasesc acolo cativa, acestia sunt voluntari.

Dovezile privind rusii care lupta in Ucraina sunt abundente - echipamente militare ruse, marturiile familiilor soldatilor ucraineni care sustin ca au fost capturati de parasutisti rusi. Asociatii politicianului rus de opozitie Boris Nemtov, asasinat in februarie, vor publica in curand un raport care contine dovezi ce atesta prezenta militara rusa in Ucraina, scrie Reuters, potrivit Business Insider.

Pana acum insa nu au aparut soldati care sa fi luptat in Ucraina si sa doreasca sa vorbeasca presei. Asa incat este o premiera ca cinci militari care au parasit recent armata rusa, inclusiv doi care au plecat ca sa nu fie nevoiti sa lupte in Ucraina, au acceptat sa-si povesteasca ...citeste mai departe despre "Lovitura neasteptata pentru Putin: Soldatii rusi pleaca din armata de teama razboiului" pe Ziare.com

#soldati armata Rusia demisie, #soldati armata Rusia criza Ucraina , #Stiri International